Behandelingen

Iedere vacht heeft zijn eigen behandeling nodig, dit verschilt per vachtsoort. Vaak zijn er
ook per hond meerdere technieken nodig. Hieronder staan een aantal technieken uitgelegd:

Knippen

Voor honden met een krulvacht, zoals bijv. de poedel. De vacht wordt hierbij met een rechte schaar ingekort tot de juiste lengte.

Plukken

Een ruwharige hond heeft een dubbele vacht waarvan de bovenlaag niet vanzelf uitvalt. Deze moet er handmatig worden uitgeplukt. Dit dient 2x tot 4x per jaar te gebeuren als het haar plukrijp is.

Effileren

Voor honden met een langharige vacht. Met een speciale uitdunschaar wordt de vacht ingekort en/of uitgedund. Er wordt zo een mooi en natuurlijk resultaat bereikt en kan meer model in de hond worden gezet dan met scheren.

Was & blaas methode

Dit is methode die wordt toegepast bij honden met een wollen onder vacht maar is ook geschikt voor kortharige honden die sterk verharen.

Als honden veel verharen wordt er vaak meer geborsteld om deze haren kwijt te raken. Echter wordt hierdoor de vacht gestimuleerd om meer haar aan te maken waardoor de hond nog meer zal verharen. Door het vele borstelen of kammen beschadigen de haren zodat de vacht dof wordt.

Bij de was- en blaas methode wordt de hond meerdere malen gewassen. Hierbij wordt de shampoo goed in gemasseerd  en laten we hem vervolgens voor een langere tijd intrekken. Hierdoor zullen alle losse haren makkelijk te verwijderen zijn. Na het uitspoelen worden de losse haren uitgeblazen met een waterblazer. Dit is sterke blazer die de losse haren uitblaast. Wij zullen bij deze methode de kam of de borstel zo weinig mogelijk gebruiken. Deze methode zorgt voor een goede conditie van de vacht. Als een hond veel gekamd of geborsteld is zal het enige behandelingen duren voordat de vacht volledig hersteld is.

Knippen van nagels

Los van de trim behandelingen kunt u bij mij ook terecht voor het knippen van nageltjes. Hier kan gewoon een afspraak voor worden gemaakt.

Kam -, borstel -en of wasbeurt

Ook is het mogelijk dat de hond langskomt om goed geborsteld en gekamd te worden. Sommige honden eigenaren willen hun hond langharig houden, maar hebben vaak moeite met het onderhouden van de vacht. Om klitvorming te voorkomen, komen de honden eens in de 4 tot 12 weken om alleen goed uitgekamd te worden. Het is ook mogelijk dat de hond alleen komt om lekker gewassen te worden.

Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de baas. U kunt beginnen met borstelen en kam daarna de vacht goed door. Vooral achter de oren, op de borst en buik en in de oksels en liezen ontstaan vaak klitten. U verwijdert zo veel dood haar en behoudt zo uw hond een fraaie glanzende vacht. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Maak het met een hondenkoekje zo leuk mogelijk en begin met korte momenten. Op deze manier leert uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk te accepteren als de etensbak. Vraag mij gerust om advies. Ik kan u ook laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is.
Ik kan de eigenaar van een pup of hond ook advies geven over de vachtverzorging die het beste bij de vachtstructuur van de pup of hond past.